Ny teknik förenklar vardagen och ökar tryggheten för förskolor i Skövde Kommun

I Skövde kommun jobbar man aktivt med att genom digitala verktyg förenkla vardagen för kommunens anställda så de kan lägga tid på sina viktigaste uppgifter. Ett led i detta arbete är att kommunen förbättrat säkerheten och hanteringen av förskolelokaler genom att implementera RCO Securitys MapR Touch. Denna avancerade larmpanel ger en bra överblick och full kontroll över larm- och dörrhanteringssystemen, vilket har förenklat hur personalen interagerar med säkerhetstekniken på sina arbetsplatser.

 

scary children.png

 

Enkelhet och trygghet


MapR Touch fungerar som en grafisk manöverpanel som ger verksamheter en tydlig överblick över fastigheten. Panelen visar realtidsinformation om dörrars status – om de är låsta, olåsta eller öppna – och möjliggör direkt styrning av dessa. Personalen kan enkelt  tillfälligt låsa upp eller låsa dörrar, vilket är idealiskt för dynamiska miljöer som förskolor.

 

För de anställda minskar systemet osäkerheten genom att förenkla larmhanteringen – en förbättring som märks särskilt på morgnar och kvällar när larm ska aktiveras eller avaktiveras. Systemet är inte bara snabbt och enkelt att hantera, utan ger också personalen trygghet genom att tydligt visa om nödutgångar eller andra viktiga dörrar är olåsta.

 

På administrativ nivå gör systemet att förskolor mer självgående. Personal kan snabbt göra justeringar på egen hand, vilket frigör tid och resurser för annat arbete.

 

Utökad användning


För närvarande är systemet installerad på tre förskolor, en idrottsplats, en ishall, och ett kulturhus inom kommunen. Potentialen för ytterligare användning är stor, med möjligheter att expandera till fler förskolor och andra verksamheter som kan dra nytta av enklare och säkrare larm- och dörrhantering.

 

MapR Touch är inte bara en lösning för förskolor, utan en teknologi som kan förändra säkerhetshantering i alla typer av verksamheter som kräver pålitlig och enkel kontroll över sina lokaler. Skövde kommun och RCO Security visar hur modern teknik kan göra en verklig skillnad i den dagliga verksamheten, vilket bidrar till en säkrare och mer effektiv arbetsmiljö för alla.

 

 

Läs mer

Minska stressen kring larmet på jobbet. Arbetar du inom offentlig sektor och är på jakt efter ett användarvänligt larmsystem? Läs mer här

 

Har du frågor och funderingar om RCO:s lösningar för passer- och säkerhetssystem? Läs mer om oss eller kontakta våra experter.

 

Om RCO Group

Gemensamt för bolagen i RCO Gruppen är att de utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom lås- och säkerhetssystem. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens lösningar för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten.

 

Bolagen som ingår i gruppen är RCO Security, DinboxNimly och Swedlock och ägs av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. För mer information vänligen besök www.rcogroup.com.

 

 

 

Kontakta oss

I och med att du fyller i kontaktformuläret kommer vi att registrera och behandla dina personuppgifter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy.