Mer om oss

rco-employees-working.png

 

RCO grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. I dag finns RCO representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Solna. Sammanlagt har RCO cirka 110 anställda fördelade i tre länder där merparten arbetar i Sverige. RCO omsätter 360 miljoner kronor och har de senaste åren uppvisat en väldigt positiv tillväxt. RCO Security ägs till 100 procent av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB.

 

Försäljning, installation och service av RCO:s produkter sker via ett brett nät av återförsäljare (lås-, larm-, tele- och elinstallatörer). Produkterna och lösningarna tas fram vid den egna utvecklingsavdelningen i Järfälla. Där genomförs allt ifrån mekanisk konstruktion till utveckling av programvaror och elektronik – dessutom i nära samarbete med återförsäljare och slutkunder som ofta kommer med synpunkter och förslag. Stor vikt läggs också vid att ta fram lättförståeliga manualer, underlag för driftsättning och annan dokumentation.

 

Vid produktionsavdelningen i samma lokaler monteras och testas produkterna. Tack vare egen utveckling och produktion kan vi hålla hög kvalitet samt erbjuda snabba leveranser och en bra prisbild. RCO är dessutom miljödiplomerat enligt agenda 21 av Järfälla kommun.

 

RCO Security är även medlem i SäkerhetsBranschen – föreningen som samlar aktörer inom säkerhet på en arena för att initiera, synliggöra, skapa opinion för och driva på värdeskapande säkerhetsfrågor i ett forum för ett tryggare och säkrare Sverige.