Personalköp med personlig tagg gör arbetsdagen smidigare

I Skövde Kommun, i partnerskap med RCO Security, har lanseringen av ett nytt system för personalköp förändrat många av de anställdas vardag. Genom att använda sin personliga tagg som fungerar som passerkort, kan kommunens medarbetare nu smidigt genomföra köp i caféer och större skolkök.

 

naturfoto_220502-84.jpg

 

Detta system är framtaget tillsammans med Denacode. Teknologin gör det möjligt att automatiskt överföra och uppdatera behörighetsinformation, vilket garanterar att alla transaktioner registreras korrekt och säkert.


I dagsläget har cirka 3 000 anställda tecknat sig för att kunna använda systemet och nya medarbetare erbjuds möjligheten att registrera sig för tjänsten vid anställningstillfället. Det finns även möjlighet att lägga till tjänsten i efterhand, vilket ger flexibilitet för personalen.

 

Smidigt och effektivt för användarna
För de anställda innebär detta nya system en avsevärd förenkling av köpprocessen. Likt självscanning i dagligvaruhandeln, använder medarbetarna sin tagg för att registrera köp vid kassan, vilket sparar både tid och ökar bekvämligheten då en snabb "blipp" med taggen är allt som krävs.

 

Administrativ förenkling och tidsbesparing
Ur ett administrativt perspektiv innebär denna lösning en stor förbättring. Systemet minskar behovet av manuell hantering och säkrar korrekta löneavdrag i rätt tid, vilket effektiviserar hela processen. Den som arbetar i kök eller caféer kan lägga tid på andra arbetsuppgifter.

 

Potential för fler användningsområden
Även om systemet för närvarande används för köp i kommunens matställen, öppnar den nya teknologin för möjligheten att utöka användningen till andra typer av personalköp, vilket kan inkludera allt från kontorsmaterial till andra interna tjänster.

 

Detta initiativ är ett framstående exempel på hur RCO Securitys lösningar, i samarbete med ansvariga på Skövde Kommun, effektiviserar rutinmässiga processer. Det markerar en viktig milstolpe i utvecklingen av den digitala arbetsplatsen och demonstrerar en innovativ användning av befintlig teknologi för att förbättra anställdas arbetsdag.

 

 

Läs mer

I praktiken: Umeå kommun har lång erfarenhet av RCOs passersystem. De har gått från ett fåtal objekt och några tusen användare, till ca 200 000 användare som är försedda med kort eller tagg för tillträde till kommunens lokaler. Här kan du läsa mer

 

Har du frågor och funderingar om RCO:s lösningar för passer- och säkerhetssystem? Läs mer om oss eller kontakta våra experter.

 

Om RCO Group

Gemensamt för bolagen i RCO Gruppen är att de utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom lås- och säkerhetssystem. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens lösningar för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolagen som ingår i gruppen är RCO Security, Dinbox och Nimly och Swedlock och ägs av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. För mer information vänligen besök www.rcogroup.com.

 

 

 

Kontakta oss

I och med att du fyller i kontaktformuläret kommer vi att registrera och behandla dina personuppgifter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy.