Om oss

Svenska RCO Security AB utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Vårt erbjudande karaktäriseras av god kvalitet, hög tillgänglighet och innovation. Genom närhet till våra kunder skapar vi en trygg, säker och smidig vardag – vare sig man har behov av ett kodlås vid en enda dörr eller ett stort integrerat system för styrning av passer och inbrottslarm i flera fastigheter spridda över landet.

Some description


RCO grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. I dag finns RCO representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm. Sammanlagt har RCO cirka 75 anställda fördelade i tre länder där merparten arbetar i Sverige. RCO omsätter över 200 miljoner kronor och har de senaste åren uppvisat en väldigt positiv tillväxt. RCO Security ägs till 100 procent av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB (www.novax.se).

Försäljning, installation och service av RCO:s produkter sker via ett brett nät av återförsäljare (lås-, larm-, tele- och elinstallatörer). Produkterna och lösningarna tas fram vid den egna utvecklingsavdelningen i Järfälla. Där genomförs allt ifrån mekanisk konstruktion till utveckling av programvaror och elektronik – dessutom i nära samarbete med återförsäljare och slutkunder som ofta kommer med synpunkter och förslag. Stor vikt läggs också vid att ta fram lättförståeliga manualer, underlag för driftsättning och annan dokumentation.

Vid produktionsavdelningen i samma lokaler monteras och testas produkterna. Tack vare egen utveckling och produktion kan vi hålla hög kvalitet samt erbjuda snabba leveranser och en bra prisbild. RCO är dessutom miljödiplomerat enligt agenda 21 av Järfälla kommun (läs mer om RCO:s miljöarbete här).

RCO tror på ett ansvarsfullt socialt och etiskt beteende och har ett ansvar gentemot de medarbetare som arbetar för företaget. Därför har vi en uppförandekod som vi alltid ska sträva efter att uppfylla. Det innebär att respektera våra medarbetare, kunder och leverantörer men samtidigt se till att de medverkar till att uppfylla koden. Här kan du ta del av vår uppförandekod.

RCO Security är även medlem i SäkerhetsBranschen – föreningen som samlar aktörer inom säkerhet på en arena för att initiera, synliggöra, skapa opinion för och driva på värdeskapande säkerhetsfrågor i ett forum för ett tryggare och säkrare Sverige.