RCO:s vd årets säkerhetsentreprenör

Lördag, 7 juni, 2014
Lars Mattsson, 62, grundare av och vd för RCO Security, mottog fredagen den 28 mars utmärkelsen Årets Säkerhetsentreprenör av facktidningen Detektor. Det skedde i samband med Säkerhetsbranschens årsmöte på Skepparholmen i Orminge, söder om Stockholm.

Some descriptionDet var knappast någon stor överraskning att facktidningen Detektor tillsammans med branschorganisationen Säkerhetsbranschen och rådgivningsbyrån PwC utsåg Lars Mattsson till årets prismottagare. Lars Mattsson var med och grundade RCO Security redan 1976. Efter en tid som legotillverkare åt andra företag började RCO utveckla egna lösningar och produkter för tillträdeskontroll. I dag är företaget en branschledare som 2013 omsatte 115 miljoner kronor och levererade en vinst på sista raden på cirka 40 miljoner kronor.

– Jag har varit med så länge och det är klart att det är kul att vårt arbete bekräftas med det här priset. Inte bara för mig utan också för mina kompanjoner och medarbetare genom åren. RCO:s framgångar är resultatet av ett teamwork, säger han i en kommentar till priset.

2012 avyttrades aktiemajoriteten i RCO Security till investmentbolaget Novax och många trodde nog att Lars Mattssons engagemang skulle trappas ner, men så har det inte blivit.

– För mig blev det en kick när vi fick nya ägare. Plötsligt fanns någon att rapportera till och det hade jag ju inte haft tidigare. Det gav inspiration och nya lärdomar som gjort jobbet väldigt kul, säger Lars Mattsson.

Just detta att RCO Security under Lars Mattssons ledning fortsatt att utvecklas och blivit än lönsammare i den nya ägarstrukturen har värdesatts av juryn från Detektor, Säkerhetsbranschen och PwC som motiverade sitt val av pristagare så här:

”Lars Mattson är en sann pionjär som framgångsrikt drivit och utvecklat sitt bolag till en oöverträffad framgångssaga. Hans starka personliga engagemang och osvikliga känsla för kundernas behov av enkelhet och funktionalitet är väsentliga faktorer till RCO Securitys mångåriga position som en av de marknadsledande tillverkarna av produkter för tillträdeskontroll.

Lars Mattssons ledarskap har fortsatt prägla verksamheten även sedan investmentbolaget Novax förvärvade aktiemajoriteten i RCO Security. Det har resulterat i att bolaget fortsätter att parkera i det absoluta toppskiktet när det toppar listan över säkerhetsbranschens mest lönsamma företag.

Mot den bakgrunden är Lars Mattson en mycket värdig mottagare av utmärkelsen Årets Säkerhetsentreprenör 2014”.