Fredrik Sidhagen ny vd för RCO

Tisdag, 23 februari, 2016
Styrelsen i RCO Security har utsett Fredrik Sidhagen till ny vd i företaget. Fredrik kommer att tillträda tjänsten senast den 1 augusti 2016.

Fredrik Sidhagen är en affärsorienterad ledare med gedigen bakgrund inom försäljning och marknad. Fredrik kommer närmast från rollen som vd på Jetpak Sverige AB där han sedan hösten 2012 har ansvarat för gruppens totala säljsatsning. Dessförinnan har Fredrik bland annat varit vice vd, sälj- och marknadschef på Net1 samt marknadschef på Tele2 Nederländerna.

Fredrik efterträder medgrundaren och nuvarande vd:n Lars Mattsson, som efter en framgångsrik karriär valt att lämna vd-rollen. Mattsson kommer att fortsätta stötta bolaget som ägare och styrelseledamot.

– Jag är väldigt positiv till att Fredrik tar över vd-rollen och ser fram emot att stötta honom på tillväxtresan framåt. RCO har en stark produktportfölj och det finns goda förutsättningar för en marknadsorienterad vd som Fredrik att ta RCO till nästa nivå, säger Lars Mattsson.

– Det är mycket glädjande att vi har lyckats rekrytera Fredrik till RCO. Fredriks gedigna bakgrund från ledande positioner och djupa kompetens inom sälj och marknad kommer att vara en stor tillgång för RCO på den fortsatta tillväxtresan. Det är även mycket glädjande att Lasse vill fortsätta att vara aktiv i bolaget via styrelsen och stötta bolaget med särskilt fokus på produktutveckling, säger Eric Persson, styrelseordförande i RCO.

Fredrik Sidhagen (i mitten) tillsammans med Eric Persson (till vänster) och Lars Mattsson.