RCO förvärvar bolag inom digitala lås för konsumentmarknaden

RCO Security AB förvärvar en majoritet av Easy Access AS, en ledande leverantör av biometriska och digitala lås- och säkerhetslösningar för konsumentmarknaden.

Konsumentmarknaden för digitala lås har vuxit kraftigt de senaste åren. Bakom tillväxten står globala trender såsom IoT och det smarta hemmet, där digitala lås är en viktig komponent för att öka bekvämligheten kring exempelvis leveranser av tjänster och produkter i hemmet. I och med att dessa trender blir starkare, samtidigt som e-handeln ökar, förväntas marknaden för digitala lås växa kraftigt de kommande åren.

För RCO är förvärvet strategiskt, vi når ett för oss helt nytt kundsegment med enorm tillväxtpotential, vi adderar kompetens runt säkerhetslösningar mot konsumentmarknaden, samtidigt som vi stärker vår nordiska närvaro”, säger Fredrik Sidhagen, VD på RCO.

Easy Access startades 2009 och levererar biometriska och elektroniska lås- och säkerhetslösningar mot konsumenter i främst Norge och Danmark. Företaget har från start fokuserat på kvalitet och design och tidigt haft ett fokus på integration i ekosystem kring det smarta hemmet. Sedan start har Easy Access sålt mer än 150 000 lås till konsumenter runt om i Skandinavien.

Det känns väldigt roligt att få in en partner som RCO i denna fas av vår tillväxtresa”, säger Hans Helmenbakken, grundare av Easy Access. ”RCO har ett imponerande track record och kommer hjälpa oss att ta bolaget till nya nivåer”.

RCO befinner sig på en spännande förändringsresa och förvärvet av Easy Access passar väl in i RCOs tillväxtstrategi och portfölj av framtidens lösningar för tillgängliga och digitala fastigheter.
Som ägare och partner till Easy Access ser vi synergier runt utveckling, produktion och expansion och vi ser fram emot att vidareutveckla och växa bolaget tillsammans med grundarna på Easy Access”, säger Fredrik Sidhagen.

För mer information kontakta:
Fredrik Sidhagen, VD, RCO Security AB
Telefon: 073-633 40 40
E-post: fredrik.sidhagen@rco.se

 

Om Easy Access AS
Easy Access AS är ett innovativt norskt bolag som är ledande inom biometriska- och elektroniska lås- och säkerhetssystem. Bolagets produkter är speciellt utvecklade för skandinaviska förhållanden med design och kvalitet i centrum. Easy Access AS grundades 2009 av Hans Helmenbakken och Dennis Jørgensen och har idag 8 anställda. Bolaget är verksamt i Norge och Danmark och omsätter 40MSEK. www.easyaccess.no

Om RCO Security AB
Svenska RCO Security AB utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. RCO grundades 1976 och har etablerat sig som en ledande leverantör på den nordiska marknaden. I dag finns RCO representerat i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret ligger i Järfälla i Stockholm. Bolaget har de senaste åren uppvisat en god tillväxt och lönsamhet. RCO omsätter drygt 200 miljoner kronor och har cirka 90 anställda. RCO Security ägs till 100 procent av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. Företaget är miljödiplomerat enligt agenda 21 av Järfälla kommun. www.rco.se