”Det ska vara enkelt med larm – inte läskigt”

Ingen vill komma först, och ingen vill heller gå sist. Det är ett problem som många företagare och fastighetsägare känner till: Osäkerhet kring att hantera ett larm. – Den mänskliga faktorn är ofta problemet i ett larmsystem. Men om det integreras med ett användarvänligt passersystem kan du känna dig både lugn och trygg, säger Robert Lindgren, försäljningschef på RCO Security.

RCO Security är ett svenskt företag som utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Fokus är passersystem med integrerat larm där skalbarhet, flexibilitet och inte minst användarvänlighet är viktiga faktorer.

– För oss har det alltid varit viktigt med användarvänligheten eftersom det skapar en trygghet hos användarna, säger Robert Lindgren.

– Därför har vi gjort det enkelt att styra vilka användare som får passera genom olika dörrar vid olika tider. Det gör att den som har behörighet att gå in i en fastighet kan visa sitt passerkort eller bricka och passera utan att vara rädd att larmet ska gå. Risken är i princip obefintlig.

Ingen behöver med andra ord vare sig larma på eller av. Allt är redan enkelt inprogrammerat och kan även ändras efter behov.

– Genom att minimera den mänskliga faktorn, så minskar också antalet falsklarm och med det många onödiga kostnader för myndigheten eller företaget, tillägger han.

Tydlig översikt förenklar

Men med hjälp av RCO:s panel MapR Touch är det dessutom enkelt att styra larmet. Du behöver ingen gedigen kunskap för att förstå vad som händer i byggnaden. Visuella larmpaneler ger en fullständig översikt och styrning av larmanläggningen, inklusive inbrottslarm, driftslarm, dörrmiljöer och specifika larmområden.

– Samtidigt får du direkt kontroll över dörrarna via panelen. Det gör det möjligt att både öppna och blockera dörrar samt tidsinställa öppettider för dörrar i olika sektioner av byggnaden, säger Robert Lindgren.

Robert Lindgren, försäljningschef på RCO Security.

Tack vare de visuella larmpanelerna med tydliga symboler kan användaren se status över vad som är till- och frånkopplat i fastigheten – vilka dörrar som är öppna eller stängda, låsta eller olåsta, uppställda eller forcerade.

– Panelen visar också tydligt var ett larm har utlösts och vad som har hänt. Du får även hjälptexter som talar om vilka åtgärde som kan vidtas. Det underlättar mycket eftersom ett utlöst larm ofta ger ett stresspåslag som gör det svårare att tänka klart.

Den tydliga översikten uppskattas också mycket av utryckningspersonal eftersom de ser exakt var i byggnaden någonting har hänt och snabbare kan komma till undsättning.

Högsta säkerhetsklass

– Detta är unikt – att vår panel visar var i anläggningen ett larm går samtidigt som den håller högsta säkerhetsklass. Det är vi mycket stolta över, säger Robert Lindgren.

Den flexibla uppbyggnaden gör att du även kan bestämma tillgänglighetsnivå i olika delar av anläggningen. Till exempel kan du hålla en del öppen för allmänheten medan andra områden är stängda.

Det går också att knyta ihop systemet med andra funktioner i fastigheten, till exempel belysning, värme, brandvarning och kameraövervakning.

– Säkerheten kan även ökas successivt i valda områden och under vissa tider på dygnet. Allt går att styra efter behov

Till produkten

 

Läs mer

Olika säkerhetsnivåer i samma byggnad - så löser offentlig sektor problemet. Läs mer här

Har du frågor och funderingar om RCO:s lösningar för passer- och säkerhetssystem? Läs mer om oss eller kontakta våra experter.

Om RCO Group

Gemensamt för bolagen i RCO Gruppen är att de utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom lås- och säkerhetssystem. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens lösningar för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolagen som ingår i gruppen är RCO Security, Dinbox, Nimly och Swedlock och ägs av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB.För mer information vänligen besök www.rcogroup.com.

Kontakta oss

Vad roligt att du har hittat hit. Fyll gärna i formuläret så kontaktar vi dig så snart vi kan.

I och med att du fyller i kontaktformuläret kommer vi att registrera och behandla dina personuppgifter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår integritetspolicy.