RCO förstärker styrelsen och utser Per Åkerberg till ny styrelseledamot

Per Åkerberg tillträder i november som ny styrelseledamot i RCO Security Group AB.  Per har varit verksam som VD för Medius och har en gedigen bakgrund från IT och mjukvarubranschen och har utvecklat Medius till ett mycket framgångsrikt internationellt SaaS-bolag.

RCO utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom passer- och säkerhetssystem. Erbjudandet karaktäriseras av hög kvalitet, tillgänglighet och innovation. Genom närhet till kunden skapar RCO smarta och säkra lösningar för en trygg och smidig vardag.

”Per kommer med sin erfarenhet från snabbväxande mjukvarubolag hjälpa oss med insikt och förståelse för nya affärsmodeller samt sälj- och marknadsstrategi. Med Per i styrelsen får vi ytterligare kraft i vår förändringsresa." säger Fredrik Sidhagen, VD på RCO Security Group AB.

”RCO är ett riktigt spännande bolag i en bransch i stor förändring och där makrotrender pekar åt rätt håll. RCO och hela säkerhetsbranschen kommer spela en central roll i fastighetsbranschens utveckling och digitalisering. Jag ser fram emot att bidra till RCOs fortsatta framgång och tillväxtresa.” kommenterar Per Åkerberg.

”Vi har känt Per i många år och har vid flera tillfällen haft nöjet att samarbeta med honom i framgångsrika SaaS-bolag. Vi är mycket glada att välkomna Per till styrelsen i RCO, som är ett mycket spännande bolag i en av våra fokussektorer”, tillägger Joakim Skarborg, Ordförande i RCO och VD på Novax.

För frågor kontakta
Fredrik Sidhagen, VD
fredrik.sidhagen@rco.se
073-633 40 40 

Om RCO Gruppen

Gemensamt för bolagen i RCO Gruppen är att de utvecklar, tillverkar och säljer tjänster och produkter inom lås- och säkerhetssystem. I nära samarbete med sina kunder, partners och användare utvecklar de framtidens lösningar för den moderna, tillgängliga och digitala fastigheten. Bolagen som ingår i gruppen är RCO Security, Dinbox och Easy Access och ägs av Novax som ingår i familjeföretaget Axel Johnson AB. För mer information vänligen besök www.rco.se.