RCO guld-sponsor till nytt Ronald McDonald-hus i Göteborg

I augusti 2017 invigdes det nya Ronald McDonald-huset vid Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg. Eftersom RCO Security är guld-sponsor till utbyggnaden var vi självklart oerhört stolta över att vara på plats när bland annat ambassadören Henrik Lundqvist klippte banden.

Till Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus remitteras sjuka barn från hela landet. På Ronald McDonald Hus, som ligger strax intill, får deras familjer bo tillsammans under påfrestande behandlingsperioder, oavsett om sjukhusvistelsen sträcker sig över ett par dagar, veckor, månader eller längre. När ett barn blir allvarligt sjukt förändras livet och det finns då bara en sak som är viktigare än allting annat: att vara nära sin familj. Specialistvården som barnet behöver finns ofta många mil bort. Ronald McDonald Hus erbjuder då ett "hem hemifrån" och en möjlighet för familjer att vara tillsammans i en kaotisk tid.

Ronald McDonald Hus i Göteborg ägs och drivs av en fristående icke-vinstdrivande stiftelse och har en styrelse bestående av representanter för sjukhuset, föräldrarepresentanter samt McDonald’s.

I augusti 2017 stod utbyggnaden till det befintliga huset klart och det innebar 13 nya efterlängtade familjerum och härliga gemensamma utrymmen i en "sommarpensionats-miljö". Det innebar också att man nu kan erbjuda plats till alla de familjer som behöver ett boende nära sjukhuset, något man inte kunnat på flera år på grund av ständig platsbrist och kösituation.

 

Nedan finns även en kort film från den 16 augusti 2016 när det första spadtaget till utbyggnaden togs.